Månedsarkiv: september 2008

Hvad er el-con?

Det er jo noget underligt noget at der er flere firmaer der heder det samme eler næsten det samme, men der er jo også en del mennesker der har samme navn så måske er det bare sådan det må være når vi menesker skal vælge et navn, vi mangler fantasi og eller de andre gar for svært ved at huske et navn som er grebet helt ud af den blå luft.

Genkendelighed er bestemt et + når man skal sælge noget til folk!!!

Opsigelse af funktionærer

Der skal være en forudgående varsel

Arbejdsaftalen mellem arbejdsgiver og funktionæren kan ved opsigelse kun bringes til ophør efter forudgående varsel i overensstemmelse med nedenstående regler. Opsigelse fra arbejdsgiverens side skal være saglig, som hovedregel indledt med en skriftlig advarsel, eller rimelig og ske skriftlig med mindst:

– 1 måneds varsel – inden udløbet af 5 månender
– 3 måneders varsel – inden udløbet af 2 år og 9 måneder
– 4 måenders varsel – inden udløbet af 5 år og 8 måneder
– 5 måneders varsel – inden udløbet af 8 år og 7 måneder
– 6 måneders varsel – efter 8 år og 7 måneders ansættelse læs mere om opsigelse her

Hvordan fungerer virksomhedspant

Hvad er virksomhedspant

Virksomhedspant skal tinglyses for at opnå beskyttelse mod aftaler. Indehaveren af en erhvervsvirksomhed har for en række aktivtypers vedkommende, der kan være tale om kundetilgodehavender, varelagre, fabriksnye biler, driftsunventar og driftsmateriel, goodwill, domænenavne samt patent- og varemærkerettigheder mv, mulighed for samlet at at underpantsætte, hvad virksomheden ejer og fremtidig erhverver. Pantsætningen vil ikke være hinder for, at varelagreet mv. udskilles af virksomheden. På samme måde vil nye aktiver, som virksomheden indkøber, blive omfattet af virksomhedspant. læs mere om virksomhedspant her